NAF Past Questions | Nigerian AirForce Past Questions and Answers

NAF past questions and answers is meant for all prospective 2020 NAF exams candidates who needs Nigerian Airforce common entrance past questions to study. Download up to date NAF recruitment past questions PDF as this page provides latest copies. 

Candiates who enrolled for 2020 NAF recruitment are urged to study past question papers as this will help them pass the coming exam. If you really want to succeed in this exam, then you are at the right place to get most updated NAF past questions which comes with correct answers, provided for all questions on it.

Free Nigerian Airforce past questions and answers are offered on this page for download. All eligible candiates who shall be taking NAF aptitude test this year, are urged to download free NAF past questions 2020 provided on this page. NAF past question papers are  compiled from 2015 examination papers to 2019, that is over 5 years past question papers of the Nigerian Airforce.

I am interested in your success in the up coming Nigerian Airforce aptitued test examination which shall hold this year. So that the exams doesn’t take you unaware, i recommend you to download NAF common entrance past questions and answers that will help you succeed in the exams. These past questions are very current and up to date. As such, we have the latest PDF Nigerian Air Force Common Entrance past questions for you on this page.

Here you will get relavant questions and answers about the Nigerian Airforce, current affairs, Maths and English. Airforce past questions and answers will help you study previous exam questions and also find answers to them as well. You will also be exposed to NAF repeated questions and answers which are more likely to come up again this year’s exams.We’ve got you covered on this!

NAF Past Questions

What you will find in NAF past question papers we provide here, Current Affairs, English Language and Mathematics. In the complete past question papers you are about to purchase/download, correct answers are provided for you so that you can easily know them. A token of two thansand naira only is required to download real and up to date NAF past questions. It is only the latest version that we provide here and it is compiled from 2015 to 2019. Most of these questions repeat again so that favours you already. NAF recruitment past questions exposes you to questions that are likely to repeat in this year’s exams, their most asked questions and key points. I strongly recommend that you download this (PDF) ebook now.

Nigerian Air Force Past Questions

NAF past questions and answers are provided on this page for download. A collection of related past questions of the Nigerian Air Force can be found below. However, you might want to know the subjects that makes up the NAF recruitment past questions. Speaking of this, the Nigerian Airforce past questions PDF is made up of Mathematics, English Language and Current affairs. To ace the exams interview at the Nigerian Air Force, we recommend NAF aptitude test past questions for you to download and study. Having a successful preparation is dependent on studying this eBook.

Few samples of Nigerian Air Force past questions and answers are provided below. The sample questions are limited, quickly study them then proceed to place order for the full/complete past questions eBook.

Free NAF Past Questions and Answers

1. The June 12 Presidential Election was annulled by President Ibrahim Babangida on
A) June 12, 1993
B) June 14, 1993
C) June 18, 1993
D) June 23, 1993
E) June 27, 1993
2. Gombe State belongs to the ______ geo-political Zone in Nigeria.
A) South East
B) South West
C) North Central
D) North East
E) North West
3. The full meaning of OECD is
A) Organization for Economic Cooperation and Development
B) Organization of Economic Cooperation and Development
C) Organization of Economic Community and Development
D) Organization for Economic Community and Development
E) Order of the Economic Community and Development
4. Paparada Square is in
A) Ilorin
B) Lokoja
C) Kaduna
D) Lagos
E) Sokoto
5. The former Eastern Region was proclaimed a sovereign nation, Biafra by Odumegu Ojukwu on
A) May 30, 1967
B) June 15, 1966
C) April 6, 1968
D) January 10, 1965
E) April 21, 1969
6. Obanta’s statue is located in
A) Abeokuta
B) Ibadan
C) Ogbomoso
D) Ilorin
E) Ijebu Ode
7. The Kruger National Park is in
A) South Africa
B) Tunisia
C) Cameroon
D) Poland
E) U.S.
8. The official residence of the Secretary-General of the United Nations is in
A) Washington DC, United States
B) New York City, United States
C) Birmingham United Kingdom
D) Atlanta Georgia, United States
E) London

9. Dar es Salaam is the capital of
A) Tunisia
B) Turkey
C) Zimbabwe
D) Sudan
E) Tanzania
10. Shanga and Kyenga are ethnic groups in
A) Sokoto State
B) Bauchi State
C) Niger State
D) Kwara State
E) Borno State
11. FESTAC started in
A) October 1976
B) October 1978
C) November 1977
D) November 1978
E) June 1979
12. Which of these was never Senate President in Nigeria?
A) Iyocha Ayu
B) Chuba Okadigbo
C) Pius Anyim
D) Ameh Ebute
E) Umaru Dikko
13. Which of these was once President of Libya?
A) Omar al-Bashir
B) Hosni Mubarak
C) Muammar Gaddafi
D) Moncef Marzouki
E) Mohamed Boudiaf
14. Liberia’s former interim President was
A) Samuel Doe
B) William Tolbert
C) Amos Sawyer
D) Charles Taylor
E) Lt. Gen. Hezekiah Bowen
15. The internationally recognized capital of Israel is
A) Tel Aviv
B) Jerusalem
C) Damascus
D) Baghdad
E) Tehran
16. The current Executive Secretary of the National Universities Commission is
A) Prof. Jubril Aminu
B) Prof. Julius Okojie
C) Prof. Abdulrasheed Abubakar
D) Prof. Dibu Ojerinde
E) Prof. Is-haq Oloyede
17. The United Nations Charter was formed on
A) 1 February 1946
B) 26 June 1945
C) 24 October 1945
D) 15 March 1943
E) 10 January 1939
18. Abayon, Adim and Adun are ethnic groups in
A) Taraba State
B) Cross River State
C) Bauchi State
D) Rivers State
E) Adamawa State
19. Barack Obama was awarded the Nobel Peace Prize in
A) 2000
B) 2003
C) 2004
D) 2007
E) 2009
20. The capital of Greece is
A) Greek
B) Athens
C) Rome
D) Jerusalem
E) Syria
21. Assop Falls can be found in
A) Plateau State
B) Kano State
C) Taraba State
D) Sokoto State
E) Niger State
22. The Secretary-General of the United Nations between 1972 and 1981 was
A) Javier Perez de Cuellar
B) Alger Hiss
C) Kofi Annan
D) Kurt Waldheim
E) Ahmed Salim
23. Ken Saro-Wiwa and eight others were executed in
A) 1994
B) 1995
C) 1996
D) 1997
E) 1998
24. Kwara State belongs to the _______ geo-political zone in Nigeria.
A) South East
B) South West
C) North Central
D) North East
E) North West
25. Albert Lutuli was awarded the Nobel Peace Prize in
A) 1960
B) 1970
C) 1947
D) 1909
E) 1934
26. Ronald Reagan, the former US president was a
A) Democrat
B) Republican
C) Democratic Republican
D) Federalist
E) Whig
27. Kaduna State belongs to the ______ geopolitical zone in Nigeria.
A) North East
B) South West
C) North West
D) South East
E) North Central
28. Gurara Falls can be located in
A) Niger State
B) Anambra State
C) Imo State
D) Edo State
E) Adamawa State
29. Obudu Cattle Ranch is in
A) Rivers State
B) Cross River State
C) Bayelsa State
D) Akwa Ibom State
E) Delta State
30. Alau Dam and Alan Lake are located in
A) Calabar
B) Warri
C) Okitipupa
D) Maiduguri
E) Ebonyi
31. The current National Security Adviser is
A) Gen. Andrew Owoeye Azazi (Rtd)
B) Gen. Mohammed Babagana Monguno (Rtd)
C) Col. Sambo Dasuki
D) Gen. Aliyu Mohammed Gusau
E) Col. Kayode Are
32. Maseru is the capital city of
A) Mauritius
B) Rwanda
C) Lesotho
D) Tunisia
E) Gambia
33. The current Inspector-General of Police is
A) Alhaji Mohammed Dahiru Abubakar
B) Mr Ibrahim Idris Kpotum
C) Mr Tafa Balogun
D) Mr Iyami Aganike
E) Mr Sunday Ehindero
34. The current Minister of Health is
A) Prof. C.O. Onyebuchi
B) Prof. Isaac Folorunso Adewole
C) Prof. Olikoye Ransome Kuti
D) Dr (Mrs) Grange Alice
E) Prof. Babatunde Osotimehin
35. The title of the traditional ruler of Benin is called ________
A) Obi
B) Obong
C) Oba
D) Igwe
36. Kwame Nkrumah Museum is located in
A) Tanzania
B) Kenya
C) Mauritania
D) Ghana
37. An example of confluence town in Nigeria is ________
A) Onitsha
B) Obudu
C) Lokoja
D) Port Harcourt
38. Under whose regime were Delta and Adamawa States created?
A) Gen Sanni Abacha
B) Gen yakubu Gowon
C) Gen Murtala Muhammed
D) Gen Ibrahim Babangida
39. The body charged with the responsibility of regulating and protecting consumers against illicit foods and drugs in Nigeria
A) Consumer protection council
B) Standard Organization of Nigeria
C) National Drug Law Enforcement agency
D) National Agency for Food, Drug Administration and Control
40. The senate president during the second republic was ________
A) Dr. Joseph Wayas
B) Senator Anyim Pius Anyim
C) Senator lyorchia Ayu
D) Chief Adopous Wabara
41. President Barrack Obama is the _______ president of the United States of America and first African-American president of U.S.
A) 35th
B) 44th
C) 40th
D) 39th
42. In which country is Mississippi river?
A) USA
B) Argentina
C) Brazil
D) Canada
43. Which of the following has the highest population in the world?
A) India
B) Russia
C) China
D) USA
44. In which part of Africa will you find Tanzania?
A) West Africa
B) North Africa
C) Southern Africa
D) East Africa
45. In Nigeria democracy day is marked on
A) June 12
B) May 29
C) June 29
D) May 27
46. Late Idi Amin Dada was from which of the following countries
A) Kenya
B) Tanzania
C) Uganda
D) Congo Brazzaville
47. River Nile has its source from
A) Lake Chad
B) Lake Victoria
C) Lake Tanganyika
D) Lake Albert
48. Who was the head of state when Nigeria first won the African Cup of Nations?
A) Shehu Shagari
B) Muhammadu Buhari
C) Muritala Muhammed
D) Ibrahim Babangida
49. Which is the odd one out among the following?
A) African National Congress
B) Social Democratic Party
C) National Republican Convention
D) All Peoples Party
50. The last military head of state in Nigeria was
A) Sanni Abacha
B) Ibrahim Babangida
C) Abubakar Abdulsalam
D) Murtala Muhammed
51. GSM telephony was introduced into Nigeria communication system during the regime of
A) Ibrahim Babangida
B) Olusegun Obasanjo
C) Umaru Yar’adua
D) Goodluck Jonathan
52. The following Nigerian footballers have won the African Footballer Award except
A) Victor lkpeba
B) Nwankwo Kanu
C) Rasheed Yekini
D) Austin Okocha
53. Kofi Annan is well known for his role as
A) President of Ghana

B) Secretary General of United Nations
C) Secretary General of the African Union
D) President of the United Nations
54. Complete the followings, Ooni and Osun, Sultan and Sokoto, Obi and Anambra, El Kanemi and ______
A) Kaduna
B) Borno
C) Katsina
D) Yobe
55. In which part of Nigeria will you find relics of groundnut pyramids?
A) Kano
B) Jos
C) Sokoto
D) Maiduguri
56. Nnamdi Azikwe International Airport is found in
A) Enugu
B) Port Harcourt
C) Abuja
D) Calabar
57. The Nigerian currency in use before the change to the Naira was the
Options
A) Pound
B) Dollar
C) Riyal
D) CFA
58. In which of the following African countries will you find a confluence of two oceans
A) South Africa
B) Nigeria
C) Somalia
D) Senegal
59. The capital city of Rwanda is
A) Khartoum
B) Kabul
C) Kigali
D) Kingston
60. Which of the following is not a planet?
A) Pluto
B) Mercury
C) Venus
D) Moon
61. Which of the following is a star?
A) Earth
B) Sun
C) Moon
D) Nebula
62. The River Niger has its source from
A) Fouta Djallon Island
B) Lake Guinea
C) Upper Volta
D) Timbuktu
63. The largest continent on earth is _______
A) Africa
B) Australia
C) North America
D) Asia
64. Third World countries are found in
A) Europe, Asia and Soviet Union
B) Africa, Asia and Latin America
C) North and South America
D) Asia
65. The largest known planet is ______
A) Sun
B) Uranus
C) Jupiter
D) Earth
66. The First Prime Minister of Nigeria was
A) Alhaji Nuhu Bamali
B) Alhaji Tafawa Balewa
C) Sir Akanu lbaim
D) Dr Nnamdi Azikwe
67. Sir Richard’s constitution was introduced in Nigeria in
A) 1946
B) 1950
C) 1964
D) 1864
68. The Central Bank of Nigeria was established in
A) 1920
B) 1908
C) 1959
D) 1950
69. Headquarters of NYSC is at ______
A) Abuja
B) Aba
C) Kano
D) Lagos
70. The Nigeria Civil War started on _______
A) 3rd October, 1970
B) 6th July, 1967
C) 16th July, 1967
D) 1st April, 1976
71. Taiwo Akinkunmi designed the Nigerian Flag in
A) 1888
B) 1977
C) 1976
D) 1959
72. Nigeria has _______ geo-political zones.
A) 5
B) 6
C) 7
D) 10
73. Alhaji Shehu Shagari became Nigerian First Executive President
A) 1st October 1960
B) 1st October 1961
C) 7th June 1985
D) 1st October 1979
74. Nigeria started using ₦200 notes on
A) 1st Feb, 2000
B) 5th May, 2001
C) 20th August, 2000
D) 1st Nov, 2000
75. Queen Elizabeth visited Nigeria for the second time on
A) 3rd December 2003
B) 2nd October 1980
C) 7th June 1985
D) 14th June 1979
76. The International organization responsible for taking care of the injured is known as ______
A) Red Cross Society
B) UNESCO
C) World Bank
D) Man O’ War
77. Which of the following is linked with CONFLUENCE?
A) Niger State
B) Kogi State
C) Benue State
D) None of the above
78. The capital of Kastina State is ______
A) Kastina
B) Gusau
C) Dutse
D) Ilorin
79. The capital of Cameroon is
Options
A) Yauonde
B) Cairo
C) Lome
D) Conakry
80. The first man to get to the space is
A) Yuri Gagarim
B) Gay Lussac
C) Dalton
D) Sir Isaac Newton
81. The capital of Benin Republic is
A) Kinshasa
B) Algeria
C) Niamey
D) Port Novo
82. Which of the following is owned by the Federal government?
A) Union Bank Nigeria Plc
B) UBA Plc
C) Central Bank of Nigeria
D) Progress Bank Nigeria Plc

83. Birmingham is in the
A) U.S.A
B) U.K
C) Ireland
D) Italy
84. Abuja is to Nigeria as ______ is to Canada
A) Winnipeg
B) Toronto
C) Ottawa
D) Montreal
85. The first President of Nigeria is
A) Obafemi Awolowo
B) Olusegun Obasanjo
C) Nnamdi Azikwe
D) Tafawa Balewa
86. The Nigerian flag has how many colour(s)?
A) 3
B) 1
C) 4
D) 2
87. The Nigeria flag was designed by _________
A) Akinkunmi Alabi
B) Kola Olawuyi
C) Taiwo Akinkunmi
D) Tai Solarin

88. On the Nigeria’s Coat of Arm, the black shield stands for
A) Fertile soil
B) Strength
C) Honour
D) Dignity
89. Which of the following organization performs FIRST AID activities?
A) WHO
B) UNESCC
C) NAFDAC
D) REDCROSS
90. Who presides over the House of Representative in Nigeria?
A) Chief Whip
B) President
C) Presiding Officer
D) Speaker
91. Abuja officially replaced Lagos as capital of Nigeria in
A) 1992
B) 1996
C) 1998
D) 1991
92. The highest court in Nigeria is the
A) Federal High Court
B) Supreme Court
C) Federal Court
D) Sharia Court
93. Naira is to Nigeria as ______ is to India
A) Yen
B) France
C) Rupee
D) Dupee
94. How many state Governors were there in Nigeria in the year 2011?
A) 36
B) 37
C) 38
D) 39
95. The most wide spread traditional occupation in Nigeria is
A) farming
B) blacksmithing
C) weaving
D) driving
96. Which of these is NOT a symbol of the nation?
A) coat of arms
B) the pledge
C) Aso Rock
D) National flag
97. The longest river in Nigeria is river
A) Benue

B) Hadejia
C) Niger
D) Osun
98. Nigeria is bounded in the south by
A) Togo
B) Atlantic ocean
C) Pacific ocean
D) Cameroon
99. Which of these is NOT an island in Africa?
A) Fiji
B) Madagascar
C) Cape Verde
D) Zanzibar
100. In which state is Lake Chad situated?
A) Adamawa
B) Borno
C) Taraba
D) Sokoto

1. D 2.D 3.A 4.B 5.A 6.E 7.A 8.B 9.E 10. A
11.C 12.E 13.C 14.C 15.B 16.C 17.B 18.B 19.E 20.B
21.A 22.D 23.B 24.C 25. A 26.B 27.C 28.A 29.B 30.D
31.B 32.C 33.B 34.B 35.C 36.D 37.C 38.D 39.D 40.A
41.B 42.A 43.C 44.D 45.A 46.C 47.B 48.A 49.A 50.C
51.B 52.D 53.B 54.B 55. 56.C 57.A 58.A 59.C 60.D
61.B 62. A 63.D 64.B 65.C 66.B 67.A 68.C 69.A 70.B
71.D 72.B 73.D 74.D 75.A 76.A 77.B 78.A 79.A 80.A
81.D 82.C 83.B 84.C 85.C 86.D 87.C 88.A 89.D 90.D
91.D 92.B 93.C 94.A 95.A 96.C 97.C 98.B 99.A 100. B

We have some past questions currently trending and which exams may be holding this year. You might want to download:

For more information about the Nigerian Air Force and latest news, please visit their portal at https://airforce.mil.ng/ 

How to Purchase The Complete Past Question Paper

Price – N2,500  N2,000 (Two Thousand Naira Only


Make a bank deposit or mobile transfer of ₦2,000 only to the account given below;


Bank Name: GTBank
Account Number: 0469736442
Account Name: Emmanuel Emenike


After making the payment Click Here to send the following;
Depositor’s Name or Screenshot of Payment
Name of the Past Question
Active Email Address


to us on WhatsApp 08029020121.  or Call Us On 08108279055

Once your details has been received and your payment confirmed by us, you will receive the past question in your email or WhatsApp within 5 Minutes.

CUSTOMER REVIEWS

Abubakar
Read More
I love the services you render here. I got my ebook within 5 minutes. Keep up with the good work...
Abubakar
Read More
Their delivery is quick and the past questions are authentic. I will use this website from now henceforth. Thank you for keeping to your word.
Ebuka Ibekwe
Read More
I was afraid at first because i have been scammed by other past question website, i just said i should try. After making the payment i got the past question. Thank you!
Mark Uche
Read More
I strongly recommend this site to anyone. They are the best of their kind. I love to buy any past question papers i need here.
Mercy Enoch
Read More
Guys, this website is so real and not a scam. I placed my order via the online payment and the past question was delivered to me. I am so happy.
Godwin Ime
Read More
I was not really a fan of purchasing anything online not until i came across this website. I will refer my friends to buy past question papers from you. Keep being real.
George Amadi
Read More
What i really love about them is their support. I didn't know how to open the pdf file on my phone and i contacted them after purchase and they guided me on how to open the file. I really appreciate that!
Previous
Next